Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

O.J. Simpsons datter dømt for fyllekjøring

Kjendisbarn dømmes til behandling av dop- og alkoholproblemer, mens småbarn mishandler og dreper. Det er grunn til bekymring for USAs fremtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

O.J. Simpsons datter ble tatt for fyllekjøring 4. april i år. Arielle Simpson kjørte sin Saab cabriolet rett inn i en vegg i et leilighetskompleks i Beverly Hills, California.

I går ble hun dømt for fyllekjøring og som en del av straffen må frøken Simpson delta i et rehabiliteringsprogram for alkoholikere.

Samme dag som O.J. Simpsons datter ble dømt for fyllekjøring, fant dommer Ralph Wilson jr. i Jonsboro ungdomsrett Andrew Golden (12) og Mitchell Johnson (14 skyldig i massedrap på skolekamerater.

Mandag ble Charlie Sheen, sønn av skuespiller Martin Sheen, dømt for sitt misbruk av narkotika og alkohol.

Samme dag stilles to smågutter på 7 og år for ungdomsretten, tiltalt for å å ha misbrukt og drept 11 år gamle Ryan Harris.

USA rystes daglig av nyhetene om barn som begår straffbare handlinger. Tidligere har det vært de hardt belastede miljøene som har slitt med voldshandlinger og rusmisbruk. Nå sprer dop og drap seg til alle samfunnslag.

I følge NTB sitter det for tiden 8 400 barn i varetekt bare i delstaten California.

For de kriminelle barna og deres foreldre er det opprettet en rådgivningstjeneste som lærer de unge å ta ansvar og å gjøre opp for seg.

I USA frykter eksperter utviklingen av vold og rusmisbruk blant barn. Når smågutter med gode oppvekstvilkår misbruker og dreper lekekamerater er det grunn til bekymring og handling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!