Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OJ-spøk om Veronica

Både politiet og forsvareren til trippeldrapssiktede Veronica Orderud reagerer på at Otto Jespersen spøker med henne i sitt nye show «Fremad i alle retninger».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er usmakelig. Man bør ikke lage komikk av denne saken, sier politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt.

- Jeg tviler på at det blir god humor av dette, sier Veronica Orderuds forsvarer, advokat Frode Sulland.

Jespersen tar kritikken med stor fatning:

- Hvorvidt de ikke har sansen for dette, er meg uvedkommende. Noen liker min humor, noen gjør det ikke. Jeg har en form og stil der jeg slenger litt med leppa om aktuelle saker. Orderud er nevnt i en liten bisetning, det er det mange andre som blir også.

Skjemmes ikke

Det er som Tårnfrid at Jespersen kommer med sin omstridte bemerkning:

Den hektiske karrierekvinnen har begynt på akvarellkurs hos Vebjørn Sand, fordi som kvinnelig toppleder er det viktig å få malt av seg aggresjonene - i stedet for å ta dem ut på sine nærmeste.

- Så sier hun «hadde Veronica Orderud tatt seg et akvarellkurs i tide...» og det er alt, sier Jespersen.

- Vil du forandre showet etter kritikken?

- Nei, jeg har ikke noe å skamme meg over. Når Dagbladet kaller Lars Grønnerød for «Trippel-Lars» i sommer, så er det et mye større overgrep enn det jeg gjør.

Idé-mangel

Veronica og ektemannen Per Kristian Orderud er siktet for trippeldrapet på Sørumsand i mai i fjor. De fire siktede har vært gjenstand for mye oppmerksomhet - også fra komikere. I fjor krevde ekteparets forsvarere at TVNorge måtte stoppe Thomas Giertsens gjøn med de siktede. Også politiet mislikte Orderud-humor på scenen.

Veronica Orderuds forsvarer, advokat Frode Sulland, sier til Dagbladet at han ikke har sett Otto Jespersens nye show.

- Jeg må derfor ta alle mulige forbehold. Men generelt synes jeg man bør spare seg for å belaste enkeltmennesker mer enn de allerede har blitt gjennom den voldsomme medieoppmerksomheten. Når trippeldrapet blir brukt i scenesammenheng, er det en stor og unødvendig tilleggsbelastning. Dette vitner om mangel på gode ideer, mener Sulland.

- Usmakelig

Heller ikke politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt, som ledet etterforskningen av trippeldrapet på Orderud gård, har sett Jespersens nye sceneshow på Scene West Victoria. Politiadvokaten er likevel svært kritisk til at trippeldrapet blir brukt som underholdning.

- Det er usmakelig. Vi må huske på at disse personene bare er siktet, ikke dømt for drapene. Trippeldrapet er tross alt en av de alvorligste forbrytelsene vi har hatt her i landet. Det bør man ikke lage komikk av. Jeg har i hvert fall overhodet ikke sansen for dette, sier Tronier til Dagbladet.

VENDER VERONICA RYGGEN: OJ fleiper om Veronica Orderud som er siktet i trippeldrapsaken. Politiet og forsvareren hennes omtaler showet som usmakelig