O.J. vil hjelpe Blake

O.J. Simpson har tilbudt seg å hjelpe Robert «Baretta» Blake, som er mistenkt for drapet på sin kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Se ikke på TV, og ta ikke løgndetektortesten, er O.J. Simpsons enkle råd til Robert Blake, skriver CNN. I det amerikanske TV-programmet «Extra» snakket Simpson om sine erfaringer etter at hans tidligere kone ble drept i 1984. O.J. ble til slutt frikjent for drapene på Nicole Brown og hennes venn Ronald Goldmann.

Senere ble O.J. Simpson dømt til å betale over 300 millioner kroner i erstatning i et sivilt søksmål.

Nå sier Simpson at han ble ganske fascinert da han hørte om drapet på Blakes kone.

- Min første reaksjon umiddelbart var medfølelse med ham, fordi jeg visste hva han snart skulle gjennomgå, sa Simpson i TV-programmet. Simpson sier videre at han tenkte at dersom de ikke fant morderen med en gang ville mistanken rettes mot Robert Blake selv.

Det er den nå blitt. Robert Blake og kona Bonny Lee Bakley (45) hadde vært og inntatt et bedre måltind på en italiensk restaurant. De gikk og satte seg i bilen, og ifølge Robert Blakes forklaring, gikk han inn i restauranten igjen for å hente noe han hadde glemt. Da han kom ut igjen fant han kona død i bilen.

Den teorien tror ikke politiet lenger noe på. De tror Robert selv drepte sin kone. Paret ble gift sent i fjor, etter at en DNA-test viste at Robert Blake var faren til jenta Bonny fødte i juni i fjor.

Nå er det den tidligere drapstiltalte skuespilleren og fotballspilleren O.J. Simpson som vil gi kriminalhelten «Baretta» råd. Foruten å ikke se på TV, mener O.J. at løgndetektortester ikke er så lurt.

- En slik test kan på dette stadiet i etterforskningen bare skade ham. Dersom du klarer testen betyr de ingenting, sier Simpson, og viser til den engelske barnepasseren som klarte løgndetektortesten flere ganger. Testene ble ifølge Simpson ikke nevnt i rettssaken.

Simpons siste visdomsord til Blake er at «...denne mannen er uskyldig inntil en jury kommer tilbake og sier han er skyldig. Slik bør alle se på denne fyren. Det er slik vi gjør det i USA.»

<B>VIL HJELPE: O.J. Simpson sier han vet hva Robert Blake nå gjennomgår, og kommer med sine råd.
MISTENKT FOR MORD: Bonny Lee Bakley (45) ble funnet drept av sin mann Robert Blake. Nå mistenker politiet at Robert selv drepte sin kone.