OK-Fish Kvalheim slått konkurs

Styret i OK-Fish Kvalheim har bestemt seg for å slå bedriften konkurs, etter at eieren Jarle Kvalheim ble siktet for unndragelse av 220 millioner momskroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed står alle de syv ansatte i bedriften uten jobb, skriver Bergens Tidende.

- Alle aktiva, inkludert bankkonti, er låst. Jeg har vært i kontakt med skattefuten for å få de til å lette på arresten. Dette kunne gjort det mulig å fortsette med en viss drift i selskapet. Men vi har ikke fått gjennomslag. Slik situasjonen er, ser vi ikke noen annen utvei enn å levere selskapet til skifteretten mandag morgen, sier advokat reidar Blom til Bergens Tidende.

- Et sjokk

Sammen med advokat Per Kjetil Stautland har han både representert den siktede Jarle Kvalheim og fungert som rådgiver for de ansatte styret i selskapet siden siktelsen ble tatt ut onsdag.

- Det som har skjedd er et sjokk for alle, sier Blom til avisa.

Bakgrunnen for beslaget er rekordkravet på 264 millioner kroner fra Fylkesskattesjefen i Sogn og Fjordane mot daglig leder og eneeier Jarle Kvalheim. Bedriftslederen fra Måløy er siktet for å ha svindlet til seg 220 millioner kroner ved å ha fått refundert moms han aldri har betalt.

Advokat Reidar Blom legger overfor BT ikke skjul på at de omfattende beslagene som Økokrim har gjort i saken, gjorde det svært vanskelig å drive selskapet videre.

- Når det blir gjort beslag i og fjernet så store mengder dokumenter som er viktige for den daglige driften i selskapet, sier det seg i grunnen selv at det blir svært vanskelig å holde det gående.

Blom kalkulerer verdiene i selskapet til over 100 millioner kroner. Den viktigste verdien er de 60 millioner kronene selskapet fikk da de nylig solgte oppdrettsdelen av selskapet til Pan Fish. Denne handelen ble kjent dagen før Økokrim slo til og arresterte Kvalheim på kontoret i Måløy, skriver BT.