- Ok, Libya ... Obama støttet opprøret, ikke sant?

Herman Cains utenriksanalyse gjør amerikanere flaue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Herman Cain kjemper i motvind for å bli republikanernes presidentkandidat neste høst. Forretningsmannen er i hardt vær på grunn av en rekke anklager om sextrakassering, og nå har utenrikspolitikken seilt opp som nok en utfordring.

To dager etter at kandidaten ga til kjenne at han mener waterboarding ikke er tortur og at militæret selv bør vurdere hvilke avhørsmetoder de bruker, ble Cain satt grundig fast i et utenrikspolitisk intervju med Journal Sentinel.

Ok, Libya... På spørsmål om hva han synes om Barack Obamas håndtering av Libya, ble Cain sittende helt fast.

- Ok, Libya, sa Cain, før det ble stille i nærmere ti sekunder.

- President Obama støttet opprøret, ikke sant? President Obama ønsket å fjerne Kadhafi? Jeg må bare sjekke at vi snakker om det samme før jeg sier «Ja, jeg er enig» eller «Nei, jeg er ikke enig».

Cain fortsatte med å kjøre seg videre ned i gjørma:

- Jeg er ikke enig i presidentens håndtering av Libya av følgende grunner. Eh, nei, det er et annet spørsmål. Jeg må gå litt tilbake her ...

- Jeg har alle disse tankene svirrende rundt i hodet. Hva var det du egentlig lurte på om jeg er enig eller uenig med Obama i, igjen?

Herman Cain brukte deretter fire minutter på å si at Obama burde vurdert den libyske opposisjonen bedre før han støttet flyforbudet over Libya, samtidig som han innrømmet at han ikke vet hvor nøye opposisjonen faktisk ble vurdert av Obama-administrasjonen.

Slaktes Reaksjonene på intervjuet, som Journal Sentinel omtaler som «smertefullt å se», har i natt vært sterke. New York Times skriver at Cain ble sterkt oppskjørtet av spørsmålet og sjanglet i over fem minutter i et forsøk på å svare.

Daniel Drezner, professor i internasjonal politikk, skriver på sin blogg på Foreign Policy at man nå bør vise Herman Cain nåde og slutte å gjengi og kommentere hva han sier.

- Jeg bryr meg ikke om denne mannen leder meningsmålingene i Iowa eller at han er på en sterk andreplass på de nasjonale meningsmålingene. Jeg antar at populariteten hans er på vei ned. For min egen mentale helses skyld: Jeg kan bare ikke bruke mer tid og krefter på Cains utenrikspolitiske ideer.

- Var trøtt Kommentator Jason Easley i Politic Us USA mener Cains fomling minner om Sarah Palin.

- Republikanere klarer kanskje å se bort når det kommer til seksuell trakassering, men de kan umulig ignorere at Herman Cain er reinkarnert som Sarah Palin når han får spørsmål om situasjonen i Libya, skriver Easley.

Herman Cains leir forsvarer seg med at kandidaten var trøtt og sliten under intervjuet og at han flere ganger gjentok «det riktige svaret», at Obama burde gått Libyas opposisjon nøyere etter i sømmene før han støttet FNs flyforbud.

PS! I går ble det også klart at Herman Cain mener at flertallet av amerikanske muslimer er ekstremister.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer