- Ok med mindre lønn

Erna Solberg godtar at folk jobber mer for mindre lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre-lederen har ikke noe imot at folk jobber mer for mindre lønn så lenge fagforeningene selv er med på kuttene.

Erna Solberg har ikke noe imot at industrieier og tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe tar til orde for at norske arbeidere må akseptere å arbeide mer for mindre lønn for å redde konkurranseutsatte arbeidsplasser.

- Så lenge fagforeningene er med på å forhandle fram lønnskutt, slik vi har sett i Hansa Borg Bryggerier og i SAS, så er det greit. Da er dette ingen sak for politikerne. Dette er helt og holdet opp til partene i arbeidslivet å løse, sier Solberg.

Ulltveit-Moe sier til NRK at det er «veldig bra» at ansatte ved Hansa Borg forrige uke frivillig kuttet lønna med 15 prosent. Han mener at de ansatte på denne måten sikrer sin arbeidsplass. Lønnskutt er eneste veien å gå for å holde på arbeidsplassene i konkurranseutsatt industri, mener den tidligere NHO-presidenten.

- Jeg ønsker å investere i Norge. Men jeg kan ikke gjøre det i den eksportkonkurrerende næringen med den utviklingen vi har på lønnssiden, sier Ulltveit-Moe. Han mener det viktigste er å øke arbeidstiden for dermed å minske kostnadene per time.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer