Økende fare for snøsked

Store snømengder og stigende temperaturer har skapt større fare for snøskred flere steder i landet. Skiløpere må være på vakt i høyfjellet i Sør-Norge og i fjellet i Nord-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er i første rekke i Buskerud, Hordaland, Sogn og Fjordane og Nordland at skredfaren i øyeblikket vurderes som økende.

I vinter er det falt mye snø i disse fylkene. Det har ført til at snøen i et tverrsnitt består av forskjellige typer snø. Og det skal ikke mye til før skiløpere kan utløse ras i slike områder. Faren for naturlig utløste snøskred vurderes derimot som moderat, i all fall hvis værprognosene framover hyolder stikk.

Le-sider

Meteorologisk institutt og Norges Geotekniske Institutt følger nå nøye utviklingen i påskefjellet.

- Skiløpere bør unngå bratte skråninger som ligger i le og steder hvor det ser ut til å ligge mer snø enn ellers i fjellsida, lyder ekspertenes generelle råd til påskefolket.

Selv om overflaten kan virke fast og hard, kan løse lag lenger nede i snødekket skape skred. Hører skiløperen «drønn» i snødekket, er dette et signal som må tas alvorlig.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer