Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økende kritikk av Bush-landing

George W. Bush møter økende kritikk for sin dramatiske ankomst til et hangarskip i Stillehavet fredag. Det som blir karakterisert som et PR-stunt skal ha kostet 7 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President George W. Bush avviste onsdag at hans dramatiske ankomst i et jetfly til et hangarskip i Stillehavet var en PR-stunt som kostet skattebetalerne dyrt. Demokratiske politikere anklaget Bush for å bruke skattebetalernes penger til politisk propaganda, men Bush sa det hadde vært en ære.

Demokratene sier at stuntet kan ha kostet over 7 millioner kroner. Blant utgiftene var å holde USS «Abraham Lincoln» med sitt mannskap på 4.000 én dag lenger til sjøs, ekstra sikkerhet og selve frakten av presidenten ut til skipet.

Insisterte på fly

Administrasjonen vedgikk tirsdag at Bush hadde insistert på å fly ut til skipet utenfor kysten av California i et jetfly selv om det var innen lett rekkevidde for helikoptere. Men den dramatiske landingen ga Bush rikelig anledning til å spankulere rundt blant soldatene på dekket av hangarskipet i full flygerdress, og TV-bildene ble sendt om igjen og om igjen.

- Det byr meg imot å forestille meg at et hangarskip brukes som reklamebakgrunn for presidentpropaganda, sa Senator Robert Byrd fra West Virginia.

Bush benyttet besøket på hangarskipet til å erklære seier i Irak-krigen i en TV-overført tale som han holdt iført flygeruniformen.

(NTB-Reuters-AFP)

<B>HAR STARTET VALGKAMPEN: </B> Med velutviklet sans for dramaturgi insisterte presidenten på å ankomme hangarskipet i fly, med stropper som hektet seg i skipet i landingen, istedet for i et kjedelig helikopter. Men det kostet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media