Økende motstand mot EØS-avtalen

Det er flertall i befolkningen for EØS-avtalen, men motstanden øker. Hver tredje ville sagt nei dersom det var folkeavstemning om norsk deltakelse.

SAMARBEIDER: Norges statsminister Jens Stoltenberg (t.v.) sammen med EU-kommisjonens president for Europakommisjonen, Jose Manuel Barroso. Foto: SCANPIX/EPA
SAMARBEIDER: Norges statsminister Jens Stoltenberg (t.v.) sammen med EU-kommisjonens president for Europakommisjonen, Jose Manuel Barroso. Foto: SCANPIX/EPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

51,8 prosent av befolkningen ville stemt ja ved en folkeavstemning over norsk deltakelse i EØS-avtalen, viser en måling Sentio har utført for Klassekampen.

Samtidig sier 28,1 prosent av de spurte nei, og 20,2 prosent er usikre. Det betyr at 35 prosent av dem som har bestemt seg, sier de ville stemt nei.

I en tilsvarende undersøkelse som ble gjennomført for BT i 2008 sa nær 58 prosent at de ville stemt ja til avtalen, mens 23 prosent sa nei og 23 prosent var usikre.

Nei til EU tar mål av seg å utfordre folkeflertallet med kampanjen «Alternativ til EØS» som skal gjennomføres i år. (NTB)