Økende nynazisme i den tyske hæren

BONN (NTB-Reuters): Nynazistisk ekstremisme er et voksende problem i den tyske hæren. Hæren innrømmet i dag at antall hendelser der slike sympatier kommer til syne, er femdoblet det siste året i Øst-Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hæren kjemper mot anklagene om at den er blitt et grosted for nynazistisk ekstremisme, men måtte likevel komme med den tankevekkende innrømmelsen i dag.

Det var nok et slag for det militære da sønnen til en av landets ministre kom hjem etter avtjent verneplikt og fortalte om tallrike høyreekstreme hendelser i løpet av sine 10 måneder i hæren.

- På festene ble det alltid skålt for Der Führer og når offiserene hadde fått en del innabords, hendte det ofte at de gjorde Hitler-hilsenen til hverandre og ropte «Sieg Heil», fortalte Christian Krause, den 21-årige sønnen til transportminister Günther Krause til avisen Bild am Sontag.

- Det var høyre-ekstreme hendelser to til tre ganger i måneden i den leiren jeg var, fortalte Krause.

- Overdrevet

Dette er bare den siste i en lang rekke uttalelser i det siste om Europas største hær. De trekker i tvil påstandene til forsvarsminister Volker Rühe om at slike enkeltstående rapporteringer fra «anonyme kilder» er sterkt overdrevet.

Rühe, som engang ble sett på som den ledende kandidaten til å etterfølge Kohl, har avvist kravene om å gå av. Han sier at slike historier oftere blir kjent i dag fordi militæret har trappet opp forsøkene på å luke ut soldater med høyreekstreme sympatier.

MER EKSTREMISME: </B>Nynazistiske sympatier blir oftere demonstrert i den tyske hæren, ifølge stadig flere vitneutsagn. Bildet viser østtysk ungdom som gjør nazi-hilsenen under et møte i Halle, øst i Tyskland.