Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økende sexmisbruk av menn

Fem menn fikk legehjelp for seksuelt misbruk i Bergen ifjor. Og trolig er sexovergrepene langt flere. - Det er store mørketall i denne gruppen, sier koordinator Gerd Fadnes ved SO-mottaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Veldig mange lar være å oppsøke hjelp etter å ha blitt utsatt for seksualisert vold, sier Fadnes til Bergensavisen.

Ifjor oppsøkte fem menn Mottakssenteret for seksuelle overgrep (SO-mottaket) ved legevakten i Bergen. Året før meldte bare én mann seg for SO-mottaket.

Tabubelagt

- Det er tabubelagt og vanskelig for kvinner å søke hjelp etter slike opplevelser. Men det er enda verre for menn, sier Fadnes.

Noen av mennene hos SO-mottaket i Bergen ble voldtatt. Andre har blitt seksuelt misbrukt. De fleste overgriperne er også menn.

- Det er ikke bare snakk om voldtekt i ordets juridiske forstand. Ufrivillig beføling og masturbasjon er også vanlig, sier Fadnes.

Misbrukt av to

De fleste mannlige ofrene er unge. Ifjor var alle sexofrene under 30 år. En av mennene ble misbrukt av to mannlige overgripere.

- Det ser ut som at unge menn er mer utsatt enn eldre, sier Fadnes.