Smittede på sykehus forrige uke:

Økende trend: - Ekstra ressurskrevende

Andelen coronasmittede som legges inn på sykehus for noe annet enn covid-19 er økende. Likevel inkluderes disse pasientene i oversikten over coronasmittede innlagte. - Gir mest relevant bilde av belastningen, mener helsemyndighetene.

- EKSTRA RESSURSKREVENDE: Alle pasienter som legges inn på Ullevål sykehus med coronaviruset er ressurskrevende - selv om covid-19 ikke er hovedårsaken. Framover mener helsemyndighetene at denne pasientgruppen vil øke. Foto: Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
- EKSTRA RESSURSKREVENDE: Alle pasienter som legges inn på Ullevål sykehus med coronaviruset er ressurskrevende - selv om covid-19 ikke er hovedårsaken. Framover mener helsemyndighetene at denne pasientgruppen vil øke. Foto: Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige uke ble det innlagt flere coronasmittede på norske sykehus enn noen gang tidligere i pandemien, der hovedårsaken ikke var covid-19, viser FHIs risikorapport.

Ifølge FHI utgjorde denne gruppen 40 prosent av nye innleggelser - en økning fra 20-30 prosent tidligere i pandemien.

I Helsedirektoratets oversikt over innlagte, er imidlertid begge gruppene slått sammen. Oversikten inneholder altså både smittede som er på sykehus fordi de har corona, og personer som er innlagt på sykehus, men tilfeldigvis også har corona.

Dagbladet har spurt Helsedirektoratet om ikke dette kan gi et misvisende bilde av situasjonen på sykehusene.

- Det gjennomføres hver dag klokka 08 en telling av inneliggende pasienter som har avlagt positiv SARS-CoV-2-prøve - og som krever isolasjon på grunn av covid-19. Dette «prevalens-tallet» sier mye om belastningen på sykehusene totalt, forteller assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

Lørdag var det 228 personer innlagt på norske sykehus med coronaviruset, ifølge oversikten.

138 med direkte årsak

Folkehelseinstituttet legger i sin rapportering mest vekt på antallet som legges inn på sykehus for covid-19, altså med dette som direkte årsak til innleggelsen, skriver insituttet i sin siste risikorapport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer