Zimbabwe selger jaktrettigheter på utrydningstruede elefanter

Økende troféjakting fordømmes: - Forferdelig

Det skaper sterke reaksjoner at Zimbabwe vil åpne for at jegere og turister kan kjøpe retten til å skyte opptil 500 elefanter i år.

UTRYDNINGSTRUET: En elefant i nasjonalparken i Hwange i Zimbawe. Foto: NTB
UTRYDNINGSTRUET: En elefant i nasjonalparken i Hwange i Zimbawe. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Nyheten kom denne uka bare få uker etter at den afrikanske skogselefanten ble erklært utrydningstruet.

En talsmann for Zimbabwes parker og dyreliv sier til CNN at hovedårsaken er at de ikke ønsker å nekte turistnærringen inntekter under coronapandemien.

- Vi spiser det vi dreper. Vi har et budsjett på 25 millioner dollar, som i hovedsak finansieres gjennom sportsjakting, og som man vet er turismen så godt som død nå under coronapandemien, forklarer talsmannen Tinashe Farawo til CNN.

Noen elefanter kan være litt frekkere enn andre. Non Stop-video av Sondre Rahm, Christian Wehus, Nicolai Alcaniz og Emrik Sager. Vi lager Norges beste viralprogram - som daglig serverer deg deg de beste viralvideoene fra internetts verden. Takk for at du ser på Non Stop! Vis mer

Nyheten vekker avsky i dyrevernmiljøer.

Simiso Mlevu, som er talskvinne for senter for naturressurser i Zimbabwe sier til CNN at beslutningen er forferdelig.

- Vi fordømmer troféjakting. Det er noe som truer og ødelegger forholdene for ville dyr, sier Mlevu, og fortsetter:

- I motsetning til myndighetene som mener troféjakting hjelper til med bevaring, mener vi det er en praksis motivert av grådighet, hvor pengene ofte heller ikke blir regnskapsført. Det er behov for mer bærekraftige og miljøvennlige tiltak for å øke inntekter knyttet til fotosafari og turisme, avslutter Mlevu.

Zimbabwe er ikke det eneste landet som har åpnet opp for troféjakting på elefanter. I desember la Namibia 170 elefanter ut på auksjon.

De meldte da at årsaken var tørke, og en økning i elefantbestanden i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer