Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øker beredskapen i fjellet

Røde Kors dobler mannskapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fra i morgen vil Røde Kors doble antall mannskaper på vakt i påskefjellet. Da vil 1700 mannskaper være på vakt. Fra i kveld vil 170 vaktstasjoner bemannes landet rundt, ifølge en pressemelding fra Røde Kors.

Skredfaren er fortsatt stor, og Røde Kors ber folk om å være forsiktige.

- Det viktige er å være forsiktig og blant annet følge trygge løyper i brede dalføre. Skredfaren varierer mange steder, men varselet fra NGI om skredfare tre, markert, er fortsatt gyldig. Det er likevel lokale variasjoner og på flere steder er det skredfare fire, som er stor. Dersom det blir mer snø, slik det er varslet, er det grunn til å være ekstra oppmerksom, sier landsrådsleder Ole Gladsø i Norges Røde Kors Hjelpekorps, i pressemeldingen.

I dag har det gått rolig for seg i påskefjellet. Hjelpekorpsene har hatt 47 pasienter til behandling, halvparten av skadene var brudd eller bruddlignende skader.

Til nå er det rapportert om 190 skader totalt i påsken. På samme tid i fjor var det rapportert om 422 skader.

Skredfarevarselet til NGI finner du her.

VÆR FORSIKTIG: Skredfaren er stor i påskefjellet. Foto: Erik Thallaug
VÆR FORSIKTIG: Skredfaren er stor i påskefjellet. Foto: Erik Thallaug Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling