Øker blodtrykket og salget før jul

Stadig flere av oss velger å måle blodtrykket selv, mot mange legers anbefaling. Og etterspørselen etter elektroniske blodtrykksmålere topper seg før jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

og IDA BUER

Tida før jul kan utvilsomt øke blodtrykket hos noen og enhver. At salget av blodtrykksmålere øker i den hektiske førjulstida, skyldes imidlertid at disse målerne er i ferd med å bli en yndet julegave.

- På 14 dager har vi solgt vel 150 blodtrykksmålere. Det er bra. Mange kjøper målerne i julegave, får Dagbladet opplyst i Smart Clubs elektriske avdeling.

Kraftig økning

Japhron Pharma i Bodø startet import av elektroniske blodtrykksmålere i 1993. Firmaet leverer Omron blodtrykksmålere, som er ledende på markedet internasjonalt.

- Salget øker jevnt for hvert år og har økt kraftig siden 1993. Derimot ligger salget her hjemme fortsatt langt bak salget i for eksempel Tyskland hvor blodtrykksmålere har vært å få kjøpt i butikker i snart 15 år, sier lege Johan Andreas Hernes i Japhron Pharma.

Legeskrekk

En annen tendens er at salget direkte til leger øker.

- Flere leger velger å låne bort målere til pasienter slik at de kan teste seg selv hjemme. For folk med legeskrekk kan legebesøket i seg selv være nok til økt blodtrykk. Blodtrykket varierer, og for å få en mest mulig korrekt måling vil noen leger at pasienten foretar målingen selv i rolige og hjemlige omgivelser, sier Hernes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer