SMÅLIG: Budsjettet er  usosialt og smålig, mener Frp-leder Siv Jensen. Foto: John Terje Pedersen
SMÅLIG: Budsjettet er usosialt og smålig, mener Frp-leder Siv Jensen. Foto: John Terje PedersenVis mer

- Øker forskjellene

Usosialt og smålig å fjerne sykefradrag og øke matmomsen, sier Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


- Vi er i en helt unik situasjon i forhold til resten av Europa, og kunne nå tatt noen investeringsgrep som ville styrket vår konkurransekraft. Vi kunne fått opp tempoet på veibyggingen og gjort noe med forskingsinnsatsen, og så er det egentlig det motsatte som skjer. Det skjønner jeg ikke, sier lederen av Stortingets største opposisjonsparti, Frp-leder Siv Jensen, til Dagbladet.

Skuffende smålig Jensen mener statsbudsjettet finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) la fram kl 10 i dag er grått og kjedelig. Men én ting lar hun seg provosere av:
- Det som skuffer meg mest er småligheten, sier hun.
- Det er summen av mange ting, som skjerpelsen av matmoms og fjerningen av sykdomsfradrag så syke isteden må stå med lua i hånda i søknadssamfunnet. Det er ikke nødvendig.

Ingen krise
Fremskrittspartiet mener regjeringen opptrer som om det er krise i norsk økonomi, og ønsker seg flere oljemilliarder til investeringer.
- Budsjettforslaget gir inntrykk av at regjeringen mener det er krise i norsk økonomi. Det er det ikke. Det er et stort behov for investeringer, og Norge har muligheter ingen andre land har. Frp mener Norge må investere mer i veier, skoler og helseutstyr for å gjøre økonomien mer effektiv, sier Jensen i en pressemelding.

Alt til terror Politiet er allerede utropt til budsjettvinner, men Jensen er ikke fornøyd. Hun påpeker at det mye av økningen skyldes nødvendige tiltak på grunn av den ekstraordinære situasjonen etter 22. juli.
- Det er skuffende at regjeringen ikke ser behovet for mer synlig politi. det vil bli store problemer med å gi alle nyutdannede politifolk jobb med dette budsjettet, sier Jensen.
Hun reagerer også på at mens det for i år var en ambisjon om å bygge 2000 nye sykehjemsplasser, reduseres dette for 2012 til 1500 nye plasser:
- Det er overraskende at regjeringen, etter et lokalvalg der eldreomsorg har vært et hovedtema, velger å redusere satsingen på eldre..