Øker sikkerheten rundt Victoria

Mannen har truet den svenske kronprinsessen en rekke ganger. Nå har han rømt fra psykiatrisk klinikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svensk og dansk politi jakter på en 41 år gammel mann, som rømte fra den psykiatriske klinikken Fjorden i Roskilde i Danmark for fire dager siden.

Mannen anses som svært farlig, og har truet den svenske kronprinsessen ved en rekke anledninger.

Ifølge avisa Expressen har svensk spesialpoliti (Säpo) tidligere holdt mannen under oppsikt, og de vurderer ham som en reell trussel mot kronprinsessen.

Rett før han rømte, fortalte 41-åringen at han var ute etter Victoria. Svensk politi frykter at han allerede er kommet seg inn i Sverige.

Säpo har gitt klar beskjed om at mannen skal pågripes umiddelbart. Ifølge Expressen er mannen sykelig interessert i kronprinsessen, og har skrevet en rekke trusselbrev både til Victoria og resten av det svenske kongehuset.

Sikkerheten rundt kronprinsessen er ifølge avisa allerede økt, men Säpo ønsker ikke å si hvilke konkrete tiltak som er iverksatt.

Pressesekretær ved det svenske slottet, Ann-Christine Jernberg, ønsker heller ikke kommentere sikkerheten rundt de kongelige, utover at hun regner med at kongefamilien er orientert om situasjonen.

TRUET: Kronprinsesse Victoria (t.v.) blir truet av en psykotisk mann. Her fotografert sammen med Mette-Marit på Oscarshall på Bygdøy i juni.