Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øker sikkerheten rundt vitne i HA-rettssak

Bilen hans beskutt.

ØKER SIKKERHETEN: Etter at bilen til et vitne i HA-rettssaken ble beskutt, øker man sikkerheten i rettssaken. Foto: Ned Alley/Scanpix
ØKER SIKKERHETEN: Etter at bilen til et vitne i HA-rettssaken ble beskutt, øker man sikkerheten i rettssaken. Foto: Ned Alley/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet knytter hendelsen opp mot at vitnet skal forklare seg i rettssaken onsdag. Det er nå iverksatt flere sikkerhetstiltak rundt vitnet, som ifølge avisen også går med voldsalarm.

- Ut ifra de samlede opplysningene mener vi dette kan settes i sammenheng med at vedkommende skal forklare seg, sier politiinspektør Jarle Wikdahl til Adresseavisen. At bilen til vitnet var blitt beskutt, ble oppdaget mandag, melder avisa.

Vitnet skal etter planen forklare seg mot den antatte lederen for Hells Angels (HA) i Norge, Leif Ivar Kristiansen (51). 51-åringen er en av de fem tiltalte i straffesaken i Sør-Trøndelag tingrett og er blant annet tiltalt for å ha sendt en angivelig pengeinnkrever på døra til vitnet. Dette har han nektet for.

Sporene på bilpanseret kan tyde på at det er blitt skutt på kloss hold, og en nabo sier han våknet ved 01-tiden natt til mandag av et høyt smell.

Det mannlige vitnet sier til avisen at han kommer til å forklare seg som planlagt i retten, og ikke vil kommentere saken ytterligere før dette er gjort.

Wikdahl vil ikke utdype nærmere hva slag sikkerhetstiltak politiet har rundt mannen, men sier politiet ser alvorlig på hendelsen som skjedde i et boligområde i Trondheim.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media