I DEKNING:  Israelske soldater tar dekning etter at luftvernsirenene gikk over byen Aaron Smadja, sør i Israel Foto: REUTERS/Ronen Zvulun
I DEKNING: Israelske soldater tar dekning etter at luftvernsirenene gikk over byen Aaron Smadja, sør i Israel Foto: REUTERS/Ronen ZvulunVis mer

- Øker sjansen for bakkekrig

En ny rakett fra Gaza har landet i utkanten av Israels største by Tel Aviv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det øker sjansen for en israelsk bakke-aksjon i Gaza, for å renske ut rakett-utskytsrampene der rakettene mot Israel skytes ut.

Raketten landet ifølge israelsk politi i havet. Så langt er det ikke meldt om skader etter angrepet, som Hamas har tatt på seg ansvaret for.

I går mobiliserte Israel 45 000 soldater, og store troppestyrker var i bevegelse mot Gaza. Luftvernsirenene høres nå over Tel Aviv. Det er første gang på mer enn 20 år luftvernsirerene går over Israels største by. Det forteller noe om Israels følelse av sårbarhet.

- Det er dramatisk at raketter treffer rundt Tel Aviv, og det øker sjansen for en bakkekrig, sier Ola Bøe Hansen, kommandørkaptein, og sjef for mediagruppa ved Forsvarets stabsskole.

Bøe Hansen påpeker at Israel har et godt forsvar mot slike angrep.

- Rakettene mot Tel Aviv har ennå ikke truffet mennesker. Israel har godt antiluftskyts mot raketter som har en retning mot befolkningssenta i Tel Aviv. Dessuten så er det trolig bare ti raketter av den størrelsen som kan nå Tel Avia inne i Gaza. Nå er tre av dem brukt opp. Det viser at de gruppene i Gaza som sender rakettene ikke har styring på dem, at det er tilfeldig hvor de treffer, sier Bøe Hansen.

Al Assam-brigaden valsler om et forestående luftangret mot den israelske nasjonalforsamlingen Knesset.