Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Øker sjansen for privatisering

Høyre mener en fusjon mellom Telenor og svenske Telia vil øke mulighetene for å få inn private eiere i de statlige gigantselskapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det svekker i alle fall ikke mulighetene, sier partiets finanspolitiske talsmann Per-Kristian Foss.

Den svensk-norske telegiganten vil i utgangspunktet være 100 prosent statlig eiet, fordelt forholdsmessig mellom den norske og svenske stat etter forhandlinger.

- Den svenske regjering er skeptisk til å privatisere Telia. Men det er ikke sikkert det sitter en sosialdemokratisk regjering etter valget i høst, sier Foss. Da er det nemlig store muligheter for at Moderat-leder Carl Bildt igjen aksler statsministertrøya. Han har et atskillig mer avslappet forhold til private deleiere i telegiganten enn Gøran Persson.

Foss avviser at Høyre har fått en situasjonsbestemt kjærlighet til Tormod Hermansen. Høyre har i lang tid kriget mot Telenors tiltagende monopolmakt på det norske telemarkedet.

- Vi har alltid hatt et ryddig forhold til at statsbedrifter skal styres gjennom selskapets organer - ikke av forvaltningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!