«Okkuper Wall Street»-aksjonen sprer seg

Protesterer mot den økonomiske situasjonen i USA.

NETTDEMONSTRANTER: Demonstrantene oppdaterer blogger og sosiale medier om hva som skjer på Manhattan. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/John Minchillo
NETTDEMONSTRANTER: Demonstrantene oppdaterer blogger og sosiale medier om hva som skjer på Manhattan. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/John Minchillo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det begynte med et titalls studenter som samlet seg på Manhattan i New York og kalte seg «Okkuper Wall Street»-bevegelsen. Når demonstrasjonen nå går inn i sin tredje uke har den spredt seg til flere andre byer.

Demonstrantene protesterer mot den økonomiske situasjonen i USA i dag, og er ikke fornøyd med redningsforslagene politikerene kommer med.

- Håper at verden vil høre - Vi ber ikke om mye, vi vil bare våkne opp en dag uten å bekymre oss for om vårt neste måltid blir ris og bønner. Ingen forventer øyeblikkelige forandringer, jeg tror bare at folk håper at folk vil våkne opp og innse at hvis vi er mange nok, så vil verden høre på oss, skriver Erin Larkins, som har deltatt i demonstrasjonene, i en e-post til AP.

Det har kommet meldinger om at demonstrasjonene har spredt seg til blant annet Boston, Denver, Chicago og San Francisco.

Arrestasjoner På lørdag marsjerte demonstranter over Brooklyn Bridge, og rundt 700 av dem ble blitt arrestert.

Demonstranter forteller at det var politiet som presset dem opp på broen, men dette avviser politiet i New York. De fleste skal ha blitt frigitt etter kort tid, melder BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer