NETTDEMONSTRANTER: Demonstrantene oppdaterer blogger og sosiale medier om hva som skjer på Manhattan. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/John Minchillo
NETTDEMONSTRANTER: Demonstrantene oppdaterer blogger og sosiale medier om hva som skjer på Manhattan. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/John MinchilloVis mer

«Okkuper Wall Street»-aksjonen sprer seg

Protesterer mot den økonomiske situasjonen i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det begynte med et titalls studenter som samlet seg på Manhattan i New York og kalte seg «Okkuper Wall Street»-bevegelsen. Når demonstrasjonen nå går inn i sin tredje uke har den spredt seg til flere andre byer.

Demonstrantene protesterer mot den økonomiske situasjonen i USA i dag, og er ikke fornøyd med redningsforslagene politikerene kommer med.

- Håper at verden vil høre - Vi ber ikke om mye, vi vil bare våkne opp en dag uten å bekymre oss for om vårt neste måltid blir ris og bønner. Ingen forventer øyeblikkelige forandringer, jeg tror bare at folk håper at folk vil våkne opp og innse at hvis vi er mange nok, så vil verden høre på oss, skriver Erin Larkins, som har deltatt i demonstrasjonene, i en e-post til AP.

Det har kommet meldinger om at demonstrasjonene har spredt seg til blant annet Boston, Denver, Chicago og San Francisco.

Arrestasjoner På lørdag marsjerte demonstranter over Brooklyn Bridge, og rundt 700 av dem ble blitt arrestert.

Demonstranter forteller at det var politiet som presset dem opp på broen, men dette avviser politiet i New York. De fleste skal ha blitt frigitt etter kort tid, melder BBC.

Ifølge AP forteller demonstranter som telter i en park på Manhattan sier at de blir der, og har ingen planer om å gi seg.

SPRER SEG: Demonstrasjonen har spredt seg til flere amerikanske byer, blant annet Boston. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/Josh Reynolds
SPRER SEG: Demonstrasjonen har spredt seg til flere amerikanske byer, blant annet Boston. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/Josh Reynolds Vis mer

De forteller at de har blitt bedre organisert etter hvert som de har blitt flere, og har fått klare retningslinjer på hva de skal gjøre om de blir arrestert.

Internett I likhet med flere andre demonstrasjoner den siste tiden, bruker demonstrantene sosiale medier og blogger aktivt for å spre sitt budskap.

Youtube kan man finne mange klipp fra demonstrasjonene, og på Twitter kommer det kontinuerlige oppdateringer og innspill fra mennesker over hele verden.

ARRESTASJONER: Rundt 700 demonstranter ble arrestert på Brooklyn Bridge i New York på lørdag. Foto: SCANPIX/AP Photo/Stephanie Keith
ARRESTASJONER: Rundt 700 demonstranter ble arrestert på Brooklyn Bridge i New York på lørdag. Foto: SCANPIX/AP Photo/Stephanie Keith Vis mer