Okkuperer Hebron igjen

Store israelske styrker rullet tidlig mandag inn i Hebron i stridsvogner og pansrede kjøretøyer for å reokkupere den selvstyre palestinske byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge vitner ble sju mennesker drept da stridsvognene åpnet ild med tunge maskingevær. Minst en av de drepte var en palestinsk politimann, og åtte andre ble såret.

En israelsk militærtalsmann bekreftet at byen er okkupert. Talsmannen sa at hæren hadde okkupert byen for å gjennomføre arrestasjoner og ødelegge terrorismens infrastruktur.

Hebron er den eneste av de selvstyrte palestinske byene utenom Jeriko som hittil ikke er blitt gjenokkupert under den israelske offensiven, som ble innledet 29. mars.

Ifølge palestinske sikkerhetsstyrker var det rundt 20 stridsvogner som kjørte inn i byen fra flere forskjellige kanter mens de åpnet ild med tunge maskingevær. De israelske styrkene ble møtt av motstand fra væpnede palestinere.

Politimannen og de åtte sårede ble truffet av skudd som ble avfyrt fra kamphelikoptere.

Israelske militære kilder bekreftet at en operasjon var i gang. De sa operasjonen har sammenheng med angrepet på en den jødiske bosettingen Adora lørdag da fire bosettere, inkludert en fem år gammel jente, ble drept.

Adora ligger rett utenfor Hebron, og israelerne sier de hadde fått informasjon om mulige nye terrorangrep med utgangspunkt i byen.

Talsmannen sa at operasjonen er begrenset i tid, og den er rettet mot terroristene, ikke den palestinske selvstyremyndigheten.

NTB

RULLER INN I HEBRON: Israelske stridsvogner ruller inn i Hebron igjen.