Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Okkupér din egen studentbolig.

Natur og ungdom foreslår husokkupasjon som løsning på studentenes boligkrise. I «Okkupasjonsguiden» gir de deg råd om framgangsmåtene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i sitt medlemsbladet Putsj at Natur & Ungdom kommer med den ulovlige løsningen på studentenes boligproblemer. I «Okkupasjonsguiden» anbefales du å styre unna privateide eiendommer, ikke ødelegge og gjøre seg kjent med naboene, skriver Dagsavisen. Du får også råd fra blant annet Boligaksjonen i Oslo, og guiden presenterer en liste over sju mulig okkupasjonsmuligheter.

Guiden legger ikke skjul på at den er ulovlig. Men Åse Brandvold, redaksjonssjef i Putsj, forsvarer guiden med at det offentlige ikke gjør nok for å avhjelpe den vanskelige situasjonen for studenter i boligmarkedet.

- Kommunen burde sette i stand tomme boliger til studentboliger, men de somler altfor mye, sier Brandvold til Dagsavisen.

Natur & Ungdom har også et miljøvennlig motiv bak okkupasjonsforslaget. Brandvold sier at det ikke er et fullgodt alternativ at studenter må flytte ut av byen for å finne en billig nok plass å bo.

- Det er ikke noe miljøvennlig alternativ å pendle inn til byen. Dessuten er det usunt for bymiljøet at bare middelaldrende har råd til å bo i byen, sier Brandvold.

Bolig og eiendomssjef Frode Sagdal i Oslo og Akershus-høgskolenes Studentsamskipnad, sier til Dagsavisen at han skjønner studentenes frustrasjon over boligmarkedet.

- Det tar dessverre tid å bygge ut nye studentboliger, sier Sagdal.