Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oklahoma-bombemann slipper dødsstraff

DENVER (NTB-Reuters): Terry Nichols, den andre tiltalte etter terrorbomben i Oklahoma City, slipper dødsstraff, fordi juryen ikke greide å bestemme seg for om han skulle leve eller dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir derfor dommeren i rettssaken som skal avsi kjennelsen, og han kan ikke avsi dødsstraff.

Gråtende fortalte juryens forkvinne i retten i dag at de til tross for to dagers diskusjoner ikke var blitt enige. Nichols sparer dermed livet. Dommer Richard Matsch kan gi 42-åringen fengsel på livstid eller en mildere fengselsstraff.

Juryen kjente i forrige måned Nichols skyldig i uaktsomt drap. Han er også funnet skyldig i å ha deltatt i planleggingen av aksjonen som kostet 168 mennesker livet i april 1995.

Nichols' forsvarere hevdet under saken at tiltalte trakk seg fra sammensvergelsene på et så tidlig stadium at han ikke kunne holdes ansvarlig. Det samsvarer dårlig med en videofilm som viser Nichols' pickup i Oklahoma City tre dager før eksplosjonen.

- Nichols spilte en nøkkelrolle gjennom åtte måneders planlegging, het det i statsadvokatens tiltalebeslutning. - Han skaffet ammoniumnitrat, stjal eksplosiver, ranet en våpenhandler, hjalp Timothy McVeigh med å plassere fluktbilen og konstruerte bomben.

Nichols møtte McVeigh i 1988, etter at begge hadde vervet seg i hæren. En tredje venn av de to, Michael Fortier, var et av aktoratets hovedvitner i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!