Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oklahoma-bomber ber om å bli henrettet

Mannen som drepte 168 mennesker i en bombeeksplosjon i Oklahoma City i 1995, ber om å bli henrettet innen 120 dager. Men først skal psykologer undersøkelse om han virkelig forstår hva han ber om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Timothy McVeigh har bedt en føderal dommer om å stanse behandlingen av benådningssøknadene hans, som er overlevert føderale myndigheter, melder AP i kveld. Ingen i det amerikanske justisdepartement har foreløpig kommentert McVeighs beslutning.

McVeigh mener selv han er kompetent til å fatte beslutningen han har gjort, men han vil likevel la deg undersøke av psykologer, som vil se om har forstår rekkevidden av det han har ytret ønske om. McVeighs advokater har frarådet ham det han nå gjør.

- Jeg har ikke noe ønske om å rettferdiggjøre eller forsøke å forklare min beslutning overfor en psykolog, men jeg vil svare på de spørsmål jeg blir stilt om forståelsen av det jeg nå ber om, skriver McVeigh i et notat til den føderale dommeren.

McVeigh ble dømt til døden etter at han drepte 168 mennesker i en føderal bygning i Oklahoma City i 1995. Over 500 ble skadd, flere av dem svært alvorlig. En tidligere venn av McVeigh, som han kjente fra militæret, ble dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til bombeeksplosjonen.

<B>BER OM Å BLI HENRETTET: Timothy McVeigh ber om å bli henrettet innen 120 dager.
168 DØDE: En hjemmelagd bombe eskploderte utenfor føderal bygning i Oklahoma City. 168 mennesker ble drept, og over 500 skadet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!