Oklahoma-bomberen får dø

Dommeren som ga Timothy McVeigh dødsstraff for bomben som drepte 18 mennesker i Oklahoma City, besluttet i dag at dommen kan fullbyrdes raskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

McVeigh hadde bedt domstolen godta at han fraskriver seg ankemuligheter og dermed henrettes snarest mulig. Dommer Richard Matsch spurte i dag den dødsdømte om valget var frivillig.

Det bekreftet McVeigh på tv-link fra fengselet i Terre Haute, Indiana, der veteranen fra Golfkrigen sitter på dødscelle. McVeigh plasserte den hjemmelagde bomben på to tonn som la den føderale bygningen i grus 19. april 1995.

Loven krever at et ønske om snarlig henrettelse må være vel overveid. McVeigh lyttet ikke til sine advokater, som ba ham bruke ankemulighetene.

Dommeren kunngjorde at han vil fastsette henrettelsesdato hvis han ikke har mottatt noen anke før 11. januar. Hvis han får giftsprøyten i vår, blir McVeigh den første som tas av dage etter en føderal dom på 35 år. Siden har alle henrettelser vært fullbyrdet av delstatene.

Ifølge organisasjonen Death Penalty Information Center har sentralregjeringen stått for 340 henrettelser i USAs historie. Den siste rammet Victor Fequer i 1963. Han ble dømt for kidnapping og hengt i Iowa.

VIL DØ:</B>Tim McVeigh ble passet godt på under fengslingsmøtet tre dager etter terroraksjonen