Oklahoma-mann (63) tiltalt for å ha holdt stedatteren fanget i 19 år

Fikk ni barn med henne, ifølge anklagene.

I VARETEKT: Den 63-årige mannen sitter for tida varetektsfengslet i Oklahoma, i påvente av at straffesaken kommer opp for retten. Foto: Sheriffen i Wagoner / AP / NTB Scanpix
I VARETEKT: Den 63-årige mannen sitter for tida varetektsfengslet i Oklahoma, i påvente av at straffesaken kommer opp for retten. Foto: Sheriffen i Wagoner / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 63 år gammel mann fra den amerikanske delstaten Oklahoma er tiltalt for å ha kidnappet henne, holdt henne fanget i 19 år, voldtatt og fått ni barn med henne, melder nyhetsbyrået AP.

63-åringen sitter nå fengslet i Oklahoma. Han risikerer livstidsstraff dersom han blir kjent skyldig etter tiltalen. I tillegg vil han måtte betale flere millioner kroner i oppreisning, ifølge International Business Times.

«Giftet seg»

Påtalemakten mener mannen bortførte stedatteren i 1995 eller 1996, og deretter reiste rundt med jenta for å ha seksuelt samkvem med henne. Ifølge tiltalen ble den nå 33-årige kvinnen holdt fanget på ulike steder, blant annet Mexico.

Forut for kidnappingen forgrep stefaren seg på jenta, da hun var elleve eller tolv år, stadfester FBI-agenten Adam Reynolds i en skriftlig uttalelse.

Ifølge Reynolds var kvinnen bare elleve år da stefaren tok henne med til en varebil og «giftet seg» med henne i en seremoni hvor han ga henne en ring.

Ifølge FBI-agentens skriftlige uttalelse endret 63-åringen sitt og stedatterens navn gjentatte ganger for ikke å bli sporet opp. De to reiste gjennom USA og Mexico, men returnerte nå og da til Wagoner i Oklahoma for å poste brev og således gi inntrykk av at de fremdeles bodde der.

Flyktet

Kvinnen klarte å flykte fra stefaren i Mexico i fjor. Hun meldte seg for den amerikanske ambassaden, hvor hun skaffet pass til seg og barna for å returnere til USA.

Kvinnen har stått fram i amerikanske medier etter at saken ble kjent.

- Å vite at mannen som fysisk tok 22 år fra meg, og påførte meg smertefulle utfordringer for resten av livet, er blitt tatt, gjør dagen i dag til den mest skjellsettende i hele mitt liv, sa 33-åringen til People Magazine i høst.

To av de ni barna ble født før kvinnen var 18 år, ifølge FBI, som har DNA-testet åtte av dem.

I avhør med FBI har 33-åringen uttalt at stefaren har sterke forbindelser til den meksikanske mafiaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer