Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oklahoma-mann (63) tiltalt for å ha holdt stedatteren fanget i 19 år

Fikk ni barn med henne, ifølge anklagene.

I VARETEKT: Den 63-årige mannen sitter for tida varetektsfengslet i Oklahoma, i påvente av at straffesaken kommer opp for retten. Foto: Sheriffen i Wagoner / AP / NTB Scanpix
I VARETEKT: Den 63-årige mannen sitter for tida varetektsfengslet i Oklahoma, i påvente av at straffesaken kommer opp for retten. Foto: Sheriffen i Wagoner / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 63 år gammel mann fra den amerikanske delstaten Oklahoma er tiltalt for å ha kidnappet henne, holdt henne fanget i 19 år, voldtatt og fått ni barn med henne, melder nyhetsbyrået AP.

63-åringen sitter nå fengslet i Oklahoma. Han risikerer livstidsstraff dersom han blir kjent skyldig etter tiltalen. I tillegg vil han måtte betale flere millioner kroner i oppreisning, ifølge International Business Times.

«Giftet seg»

Påtalemakten mener mannen bortførte stedatteren i 1995 eller 1996, og deretter reiste rundt med jenta for å ha seksuelt samkvem med henne. Ifølge tiltalen ble den nå 33-årige kvinnen holdt fanget på ulike steder, blant annet Mexico.

Forut for kidnappingen forgrep stefaren seg på jenta, da hun var elleve eller tolv år, stadfester FBI-agenten Adam Reynolds i en skriftlig uttalelse.

Ifølge Reynolds var kvinnen bare elleve år da stefaren tok henne med til en varebil og «giftet seg» med henne i en seremoni hvor han ga henne en ring.

Ifølge FBI-agentens skriftlige uttalelse endret 63-åringen sitt og stedatterens navn gjentatte ganger for ikke å bli sporet opp. De to reiste gjennom USA og Mexico, men returnerte nå og da til Wagoner i Oklahoma for å poste brev og således gi inntrykk av at de fremdeles bodde der.

Flyktet

Kvinnen klarte å flykte fra stefaren i Mexico i fjor. Hun meldte seg for den amerikanske ambassaden, hvor hun skaffet pass til seg og barna for å returnere til USA.

Kvinnen har stått fram i amerikanske medier etter at saken ble kjent.

- Å vite at mannen som fysisk tok 22 år fra meg, og påførte meg smertefulle utfordringer for resten av livet, er blitt tatt, gjør dagen i dag til den mest skjellsettende i hele mitt liv, sa 33-åringen til People Magazine i høst.

To av de ni barna ble født før kvinnen var 18 år, ifølge FBI, som har DNA-testet åtte av dem.

I avhør med FBI har 33-åringen uttalt at stefaren har sterke forbindelser til den meksikanske mafiaen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!