<strong>DØDE AV HJERTEINFARKT:</strong>  Bruk av en ny type giftblanding førte til at Clayton Lockett (t.v) fikk en svært smertefull død. Foto: Ap Photo/Tulsa World/Oklahoma Department of Corrections
DØDE AV HJERTEINFARKT: Bruk av en ny type giftblanding førte til at Clayton Lockett (t.v) fikk en svært smertefull død. Foto: Ap Photo/Tulsa World/Oklahoma Department of Corrections Vis mer

Oklahoma stanser henrettelser i seks måneder

Etter at fange døde av hjerteinfarkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Clayton Lockett ble i slutten av april prøvekanin for en ny henrettelsesmetode i Oklahoma.

Giftblandingen, som aldri har vært brukt før, er en kombinasjon av beroligende middel, bedøvelse og en dødelig dose gift.

Tretten minutter etter at han fikk sprøyten, ble Lockett imidlertid urolig og begynte å mumle, og legen som var til stede stanset henrettelsen.

Mindre enn en time senere fikk Lockett hjerteinfarkt og døde. En talsmann for fengselet sier de tror en blodåre sprakk slik at all giften ikke kom inn i kroppen. Dette førte angivelig til store smerter.

Den mislykkede henrettelsen skapte sterke reaksjoner fra blant andre Det hvite hus, som slo fast at den ikke skjedde på humant vis.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer