Økokrim: - Ga 13,5 millioner i «personlig lån» til blakk forretningsmann

Den tidligere pyramidetoppen Jarl Moe (42) er igjen i Økokrims søkelys, etter at en 45-åring fra Oppland ble pågrepet for grov hvitvasking.

PÅGREPET PÅ GARDERMOEN: Den 45 år gamle forretningsmannen fra Oppland var i svært omfattende økonomiske vanskeligheter og hadde nettopp fått vite at han var siktet av Økokrim da han ble pågrepet på Gardermoen med flybillett til Hong Kong.
PÅGREPET PÅ GARDERMOEN: Den 45 år gamle forretningsmannen fra Oppland var i svært omfattende økonomiske vanskeligheter og hadde nettopp fått vite at han var siktet av Økokrim da han ble pågrepet på Gardermoen med flybillett til Hong Kong. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du tips om forretningsdriften til de aktuelle personene eller lignende saker? Send epost til hkl (a)dagbladet.no.

(Dagbladet): For to uker siden ble en mann (45) fra Oppland pågrepet på Gardermoen da han var på vei til Hongkong, like etter at han hadde fått vite at han var siktet i en større Økokrim-etterforskning.

45-åringen sitter nå varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll, siktet for grov hvitvasking og grovt bedrageri. Han nekter straffskyld.

Dagbladet kan nå fortelle at hvitvaskingssiktelsen mot 45-åringen er basert på mistenkelige millionoverføringer fra den omstridte tidligere pyramidetoppen Jarl Moe (42).

Millionflyt uten likviditet Den pågrepne opplandsmannen har i flere år vært underlagt skattegranskning og etterforskning knyttet til selskapskonkurser og hans personlige konkurs, men det er først nylig Økokrim avdekket det de mener er bevis for alvorlige forbrytelser.

Oslo tingrett konstaterer at siktedes seks norske selskaper ikke ser ut til å ha ha hatt driftsinntekter av betydning. Likevel ble det i 2009 og 2010 overført om lag 13,5 millioner kroner til noen av bedriftskontoene - før pengene gikk raskt ut av selskapene igjen. Økokrim mener siktede har brukt deler av beløpene til personlig forbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer