Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økokrim-aksjoner mot Aker Brygge Invest

Flere personer i kretsen rundt Christer Tromsdal og finansselskapet Aker Brygge Invest (ABI) satt i går i politiavhør i forbindelse med småsparer-skandalen. Også i Trøndelag ble det innhentet forklaringer i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagens Næringsliv (DN) ønsker Økokrim nå å hente inn bevis for at ABI med hjelp fra tidligere forsikringsfolk i Nord-Trøndelag har solgt tilnærmet verdiløse aksjer i gråmarkedet til småinvestorer.

Bakgrunnen for aksjonen er blant annet at politiet har fått inn en anmeldelse fra en av de bedratte småsparerne, bensinstasjonseier Stein Rohde fra Snåsa.

Falskneri

Nord-Trøndelag assuranse skal ha brukt et falsk prospekt på Ruud & Rye i forbindelse med salg av aksjer til småsparerne, og finansfolkene skylder hemningsløst på hverandre i forhold til hvor falskneriet har oppstått.

- Vi har overlatt saken til politiet og stiller oss til rådighet for den informasjonen de trenger. Vi skal til bunns i papirmikket. Det er forferdelig trist at folk har kjøpt aksjer til dobbel pris. Dessuten er vårt papir og gode navn og rykte misbrukt, sier Reinhard Rye.

- Vrøvl

Ruud & Rye vurderer nå å gå til injuriesøksmål mot Christer Tromsdal i ABI etter at han på lørdag uttalte til NRK at det falske prospektet kom fra Ruud & Rye selv.

- Det er vrøvl, sier Tom Ruud.

SØKSMÅL:</B> Ruud & Rye vurderer nå å gå til injuriesøksmål mot Christer Tromsdal (bildet) i ABI etter at han på lørdag uttalte til NRK at det falske prospektet kom fra Ruud & Rye selv.