<strong>ANKER IKKE:</strong> Thomas Skjelbred i Økokrim.
Foto: Berit Roald/SCANPIX
ANKER IKKE: Thomas Skjelbred i Økokrim. Foto: Berit Roald/SCANPIX Vis mer

Økokrim anker ikke DnB NOR-kjennelse

Gjorde for stort beslag i innside-etterforskningen, mener retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Økokrim anker ikke kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett som sier at beslaget i innsidesaken mot DnB NOR var for omfattende.


- Vi har bestemt oss for ikke å anke. Rammen som er trukket av retten, er tilstrekkelig for at vi kan etterforske saken forsvarlig. Nå vil vi ikke bruke mer tid på denne typen ting, sier førstestatsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim til NTB.

Han avviser at Økokrim ved å la være å anke til Høyesterett, erkjenner at beslaget i utgangspunktet var for stort.

Borgarting lagmannsrett opprettholdt i februar Oslo tingretts kjennelse i saken, som Økokrim anket før jul. Kjennelsen sier at Økokrim måtte fjerne beslaglagt materiale som skriver seg fra før 1. september 2005.

I første omgang ville Økokrim ha frigjort dokumenter fra så langt tilbake som 1995, mens DnB NOR kun ville akseptere å utlevere materiale fra 29. september til 17. oktober 2008.

- Det ville ha gjort det helt umulig for oss å etterforske denne saken, sier Skjelbred.

Økokrim siktet DnB NOR og to ansatte for brudd på verdipapirhandelloven 23. oktober i fjor. Bakgrunnen var et storstilt salg av statsobligasjoner 9. og 10. oktober, få dager før regjeringens første tiltakspakke mot finanskrisen ble lansert.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer