Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økokrim åpner etterforskning i Olsø-saken

Ap-toppen etterforskes for mulig påvirkningshandel i utbyggingssak.

SAKEN MED HAM ETTERFORSKES: Økokrim tar ut etterforskning i saken som involverer Ap-topp Rune Olsø.
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
SAKEN MED HAM ETTERFORSKES: Økokrim tar ut etterforskning i saken som involverer Ap-topp Rune Olsø. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Økokrim åpner etterforskning i den såkalte Kystad-saken i Trondheim.

Det melder Økokrim selv på egne nettsider.

Etterforskningen blir åpnet på bakgrunn «av de opplysninger som er kommet frem i pressen, og etter anmodning fra statsadvokaten i Trøndelag besluttet etterforsking i den såkalte Kystad-saken», opplyser politiet.

Mistanken gjelder påvirkningshandel i forbindelse med et utbyggingsprosjekt i Trondheim som ble politisk behandlet 2015.

- Økokrim har, på bakgrunn av det som har kommet frem i pressen og etter anmodning fra Statsadvokaten i Trøndelag, startet etterforskning i denne saken. Vi er i en tidlig fase i etterforskningen, og det er derfor altfor tidlig å si noe om hvor lang tid denne vil ta. Mistanken gjelder påvirkningshandel. Dette er en egen bestemmelse i straffeloven og er noe annet enn korrupsjon, men er en korrupsjonslignende straffbar handling, sier tatsadvokat Helene Bærug Hansen til Dagbladet.

- Det er Rune Olsø og hans arbeidsgiver som etterforskes?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

8. mars i år ble det kjent at Rune Olsø, som ansatt i selskapet Staur, har inngått en millionavtale med en utbygger for å tilrettelegge for en større boligutbygging på Kystad på Byåsen. Olsø avviser at han har gjort noe galt i saken. Rune Olsø har sittet i bystyret i Trondheim i 22 år. Han har vært kommunalråd, leder i Trondheim Ap og Sør-Trøndelag Ap.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media