Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økokrim åpner tipstelefon om fiskefusk

Økokrim starter nå tipstelefon for alle næringer, og tar dermed over «angiver-telefonen» som fiskeriminister Svein Ludvigsen stengte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim utvider sin tipstelefonordning for å kunne ta imot tips fra publikum om kriminelle handlinger i alle næringer.

Den utvidede tipstelefonen vil omfatte både økonomisk kriminalitet og miljøkriminalitet. Den vil også dekke forhold som tidligere var dekket av tipstelefonen i Fiskeridirektoratet, opplyser Justisdepartementet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Denne tipstelefonen, som bare gjaldt fiskerinæringen, ble avviklet av fiskeriminister Svein Ludvigsen rett etter at han tiltrådte som statsråd.

Statsminister Kjell Magne Bondevik sa sist fredag at regjeringen ville vurdere en generell tipstelefon under Økokrim. Han ville også ha en gjennomgang av praksisen med anonyme tipstelefoner i andre sammenhenger.

(NTB)

FISK OG FUSK: Justisminister Odd Einar Dørum har ansvaret for Økokrim. De åpner nå tipstelefon om fiskefusk, som fiskeriminister Svein Ludvigsen legger ned.
Hele Norges coronakart