Økokrim avfeier Sandberg

Økokrimsjef Trond Eirik Schea avviser at Økokrim har gitt misvisende eller feilaktig informasjon til noen i Brasil-saken.

KRITISK:  Per Sandberg mener Økokrim har et stort ansvar for problemene nordmennene i Brasil har havnet i. Her er lederen av Stortingets justiskomite i ruinene etter det som en gang var et hotell eid av en norsk forretningsmann. Sandberg ble vist rundt av Trygve Kristiansen - som i tre og et halvt år har vært anklaget for å organisert kriminalitet. Nå mener myndighetene i Brasil at det er en skattesak. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
KRITISK: Per Sandberg mener Økokrim har et stort ansvar for problemene nordmennene i Brasil har havnet i. Her er lederen av Stortingets justiskomite i ruinene etter det som en gang var et hotell eid av en norsk forretningsmann. Sandberg ble vist rundt av Trygve Kristiansen - som i tre og et halvt år har vært anklaget for å organisert kriminalitet. Nå mener myndighetene i Brasil at det er en skattesak. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomité og advokat John Christian Elden var i forrige uke i Brasil, hvor om lag 500 norske leilighetskjøpere har fått beslaglagt boligene, og flere norske forretningsmenn er siktet og dømt for organisert kriminalitet og hvitvasking.

Elden og Sandberg har kommet med krass kritikk mot norske myndigheter og Økokrim spesielt.

Økokrimsjef Trond Eirik Schea fastslår at Økokrim står for det de har gjort i Brasil-saken.

— Per Sandberg møtte i forrige uke etterforskningsleder Santiago Hounie i Policia Federal. Hva er Økokrims kommentar til at lederen av Stortingets justiskomité reiser til Brasil og blant annet undersøker Økokrims rolle i en sak med en representant for en annen nasjon?

— Det er ikke opp til Økokrim å ha kommentarer til at justiskomiteens leder gjør dette, sier Schea.

Per Sandberg sa i et intervju med Dagbladet lørdag 27. august:

«Det som har skjedd i Brasil kan enklest oppsummeres som et gedigent ran av norske statsborgere. Et ran som norske justismyndigheter har lagt forholdene til rette for».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer