<strong>VIL HA MER:</strong> Økokrimsjef Trond Eirik Schea vil ha mer å gjøre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL HA MER: Økokrimsjef Trond Eirik Schea vil ha mer å gjøre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Økokrim ber om mer å gjøre

Neste måned mottar Stortinget regjeringens forslag om politireform. Økokrim håper reformen vil gi særorganet mer å gjøre enn i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet har de tre siste årene mottatt mellom 6.500 og 7.000 anmeldelser innen økonomisk kriminalitet per år. Økokrim håndterer de største og mest kompliserte sakene. I fjor påtok Økokrim seg 25 nye saker og fikk 31 rettskraftige avgjørelser. Ikke nok, mener Økokrim-sjef Trond Eirik Schea.

- Økokrim ønsker at både vi og økoteamene i politidistriktene tar tak i flere straffesaker. Dette dreier seg om både kapasitet og kompetanse. Økokrim håper på færre og større økoteam i distriktene som vi kan jobbe bedre sammen med enn i dag. Vi har store forventninger til den kommende omorganiseringen av politiet, sier Schea til Dagens Næringsliv.

Justisdepartementet opplyser at Stortinget får oversendt regjeringens politireform-forslag til behandling i neste måned. Saken har blitt utsatt flere ganger.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer