- Økokrim forsøkte å påvirke dommer

Økokrim refses av lagmannsretten etter at en seniorrådgiver uformelt tok kontakt med retten etter at bevisførselen i saken var avsluttet.

FÅR REFS:  Lagdommer Dag A. Minsaas refser Økokrim, etter at en etterforsker sendte e-post til retten i Rune Brynhildsen-saken etter at bevisførselen var avsluttet. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
FÅR REFS: Lagdommer Dag A. Minsaas refser Økokrim, etter at en etterforsker sendte e-post til retten i Rune Brynhildsen-saken etter at bevisførselen var avsluttet. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Assisterende Økokrim-sjef Thomas Skjelbred bekrefter i en e-post til Dagbladet at det ikke er vanlig at ansatte i Økokrim tar direkte kontakt med retten.

Det var i straffesaken mot Rune Brynhildsen, en spesialrådgiver i Økokrim sendt e-post til retten, etter at bevisførselen var avsluttet. E-posten var sendt til en ansatt i domstolen som ble bedt om å orientere lagmann Dag A. Minsaas

Under rettsforhandlingene var det uenighet om hvor lenge Brynhildsen hadde sonet i Valdres fengsel.

Refser Økokrim

Dagbladet har fått tilgang på e-posten til retten, og lagdommer Dag A. Minsaas svar.

Lagdommeren slår fast:

«..slike uformelle henvendelser fra en etterforsker til retten. Særlig etter at bevisførselen er avsluttet, ikke er i samsvar med straffeprosessloven».

Videre skriver lagdommer Minsaas i en krass e-post til Økokrim:

«Det anmodes derfor om at Økokrim følger vanlig praksis slik at framtidige henvendelser til retten går gjennom påtalemyndigheten».

Kranglet

Under bevisførselen hevdet Økokrim at Rune Brynhildsen var løslatt på en fredag, mens advokat John Christian Elden som forsvarte Brynhildsen mente at løslatelsen skjedde på en mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer