Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økokrim fryktet torpedoangrep

Økokrim fryktet for at daværende direktør i advokatfirmaet BA-HR, Kari Breirem, kunne bli oppsøkt av torpedoer eller utsatt for trusler i forbindelse med Tønne-saken i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Næringsliv skriver at Breirem om kvelden 21. november i fjor ble oppsøkt av nestsjefen i Økokrim, Erling Grimstad, i sitt hjem i Ski. Han ville vite hva hun visste om fakturaen som viste at tidligere helseminister Tore Tønne hadde mottatt 1,5 millioner kroner i honorar av Kjell Inge Røkke.

Grimstad lot henne også forstå at hun kunne være i fare i forbindelse med denne saken, og etter besøket hos henne kontaktet han politiet i Follo. Politiet skulle rykke ut straks det ble ringt fra Breirems telefon. Grimstad sa ingenting om hvor truslene kom fra.

Også Breirems advokat, Thor-Erik Johansen, ble kontaktet av Grimstad. Johansen hadde hånd om dokumentene som viste tette bånd mellom Røkke og Tønne.

Fakturaen som avslørte honoraret som Tønne hadde fått utbetalt, ble offentliggjort i Dagbladet to uker etter at Breirem var advart.

- Da følte jeg meg litt tryggere, sier Breirem, som kort etter ble sagt opp fra advokatfirmaet.

Førstestatsadvokat Erling Grimstad bekrefter at også han har fått trusler i denne saken. Han vil imidlertid ikke kommentere advarselen til Breirem eller Johansen eller si noe om hvor Økokrim mente truslene kunne komme fra.

(NTB)

<B>REDD I DAG OGSÅ: </B>- Jeg er redd når jeg ser meg over skulderen, sier Brereim i dag. Ifølge Dagens Næringsliv avtalte Økokrim med lokalpolitiet i Follo at tjenestemenn måtte rykke ut med en gang dersom det ringte fra Breirems telefon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media