FIKK BOT:  Riggselskapet Songa er ilagt en kjempebot av Økokrim fordi storaksjonær Frederik Mohn skal ha mottatt innsideinformasjon. Her er Mohn avbildet med sin far Trond (t.h). Far og sønn ligger nå i en bitter strid om salget av familens selskap. Bildet er tatt i 2004.
Foto: Helge Hansen/Dagbladet
FIKK BOT: Riggselskapet Songa er ilagt en kjempebot av Økokrim fordi storaksjonær Frederik Mohn skal ha mottatt innsideinformasjon. Her er Mohn avbildet med sin far Trond (t.h). Far og sønn ligger nå i en bitter strid om salget av familens selskap. Bildet er tatt i 2004. Foto: Helge Hansen/DagbladetVis mer

Økokrim gir Songa Offshore millionbot

Riggselskapet Songa Offshore er ilagt en bot på 1 million kroner av Økokrim for straffbar innsidehandel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim mener at styrelederen i Songa, Jens A. Wilhelmsen, ga storaksjonær Frederik Wilhelm Mohn opplysninger om forhandlingene med Seadrill om salg av dypvannsriggen Songa Eclipse fire dager før handelen ble børsmeldt av Songa.

Riggselskapet har ifølge Økokrim også ført en mangelfull liste over personer som fikk tilgang til innsideinformasjon om milliardhandelen.

I tillegg til forelegget på 1 millioner kroner må Songa Offshore også ut med sakskostnader.

Hvis selskapet ikke vedtar boten innen sju dager, men ønsker å fremme saken inn for en domstol, økes forelegget til 1,3 millioner kroner. Ifølge E24 har imidlertid Songa allerede vedtatt forelegget.

Det var i oktober 2012 at Songa Offshore solgte oljeriggen til Seadrill for rundt 3,7 milliarder kroner. (©NTB)