Økokrim har sikret beslag og bevis. Løslater korrupsjonssiktet offiser

- Det endrer ikke hans status som korrupsjonssiktet.

LØSLATES: Den korrupsjonssiktede vestfoldingen som tidligere jobbet i Forsvarets logistikkorganisasjon (bildet) blir løslatt fordi det ikke lenger er fare for bevisforspillelse. 
Foto: Øistein Norum Monsen
LØSLATES: Den korrupsjonssiktede vestfoldingen som tidligere jobbet i Forsvarets logistikkorganisasjon (bildet) blir løslatt fordi det ikke lenger er fare for bevisforspillelse. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Økokrim mener de nå har tilstrekkelig kontroll på bevis til at de kan løslate den korrupsjonssiktede offiseren som ble pågrepet mandag i forbindelse med de såkalte «Nigeriabåt-avsløringene».

- Løslatelsen endrer ikke hans status som siktet. Pågripelsen ble gjort for at vi skulle få gjennomført beslag og sikre bevis. Vi har foretatt de etterforskningsskritt vi mener er nødvendig for at en løslatelse ikke utgjør en fare for bevisforspillelse. Men det endrer ikke siktelsen eller mistanken, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim, til Dagbladet.

Den tidligere ansatte i Forsvarets logistikkorganisasjon er mistenkt for å ha mottatt bestikkelser på over 150 000 dollar (over en million kroner) gjennom to valutaoverføringer i forbindelse med salget av seks demilitariserte MTB-er i 2012. To britiske menn ble pågrepet i Storbritannia i samme aksjon. Begge er tilknyttet stråselskapet CAS Global, som på papiret kjøpte båtene.

Tidlig fase Stanghelle understreker at de fremdeles er i en tidlig fase av etterforskningen. Det gjenstår flere avhør av den siktede offiseren og en rekke andre vitner. Tirsdag ble også personer tilknyttet Bodø-selskapet Norsk Megling & Auksjon avhørt. De har vært sentrale i salget av Forsvarets overskuddsfartøy, og allerede satt i et svært kritisk søkelys av granskere fra revisjonsselskapet PwC.

Førstestatsadvokaten gjør det klart at Økokrim ikke har oversikt over, eller tatt stilling til, omfanget av saken ennå.

- Etterforskningen har så vidt begynt. Det er fortsatt langt fram til en tiltale, understreker Stanghelle.

- Kommenterer ikke siktelsen Hun vil ikke si noe om hva den tidligere FLO-ansatte har fortalt i avhør, eller hvordan han stiller seg til den alvorlige siktelsen mot ham. Hun sier det vil bli gjennomført flere avhør av mannen i tiden som kommer.

Den siktedes forsvarer, advokat Anders Brosveet i Advokatfirmaet Elden, vil heller ikke kommentere siktelsen i dag.

- Jeg ønsker foreløpig ikke å kommentere siktelsen, sier han på SMS til Dagbladet.

Økokrim har sikret beslag og bevis. Løslater korrupsjonssiktet offiser

London-politiets anti-korrupsjonsenhet er også svært tilbakeholdne med informasjon knyttet til sin del av saken, der to britiske menn tilknyttet sikkerhetsselskapet CAS Global ble pågrepet tirsdag.

Begge disse ble løslatt mot kausjon i går ettermiddag. Ingen av dem har besvart Dagbladets henvendelser.

• Har du tips til denne saken, send mail eller ring 24000000!

Les alle sakene om Nigeria-båten

Førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim.
Førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim. Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer