HENLAGT: Økokrim har henlagt siktelsen mot Westerdals School of Communication.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
HENLAGT: Økokrim har henlagt siktelsen mot Westerdals School of Communication. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Westerdals-saken:

Økokrim henlegger saken mot Westerdals

Økokrim har henlagt siktelsen i den såkalte Westerdals-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Økokrim har siden mai i fjor etterforsket en anmeldelse fra Kunnskapsdepartementet med mistanke om utbetaling av urettmessig statstilskudd til Westerdals School of Communication på 34,8 millioner kroner.

Siktelsen mot Westerdals School of Communication er nå henlagt.

- Det har vært en grundig etterforsking av saken, og Økokrim har gjennomført en rekke avhør og gått gjennom store mengder dokumenter og korrespondanse, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim i en pressemelding.

Siktelsen mot Westerdals School of Communication vedrørende film- og tv-tilbudet er henlagt på grunn av bevisets stilling.

- Siktelsen mot Westerdals School of Communication vedrørende utdanningslinjene scenografi og event samt tredje året av eksponeringsdesign er henlagt etter en helhetsvurdering fordi foretaksstraff i denne saken ikke anses hensiktsmessig, sier Stanghelle.

Westerdahls har vært i hardt vær siden Dagens Næringsliv i mars i fjor avslørte at Westerdals School of Communication - som skolen het før de fusjonerte til Westerdals Oslo Act i 2014 - har krevd minst 70 millioner mer i skolepenger fra studenter enn de hadde lov til, over en periode på ti år.

Kunnskapsdepartementet satte i gang gransking av Westerdals høsten 2015 etter flere artikler i Dagens Næringsliv, og anmeldte seinere forholdet til Økokrim.

Uten at skolen hadde fått nødvendig dispensasjon fra Kunnskapsdepartementet for å kreve så mye, betalte elevene som gikk på Westerdals School of Communication fra 2002-2012 mellom 20-30 000 kroner for mye i skolepenger årlig per elev, ifølge avisa.