Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økokrim krever fire års fengsel for korrupsjonstiltalt i nigeriabåtsaken

Krever også over fire millioner kroner i inndragning og erstatning. 

I RETTEN. Saken mot den pensjonerte orlogskapteinen Bjørn Stavrum (t.h) startet i Oslo tingrett 28. februar. Den omfattende tiltalen knytter seg til avsløringene rundt de såkalte «Nigeria-båtene». Her er han sammen med sin forsvarer Kim Ellertsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I RETTEN. Saken mot den pensjonerte orlogskapteinen Bjørn Stavrum (t.h) startet i Oslo tingrett 28. februar. Den omfattende tiltalen knytter seg til avsløringene rundt de såkalte «Nigeria-båtene». Her er han sammen med sin forsvarer Kim Ellertsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim krever fire års fengsel for den korrupsjonstiltalte orlogskapteinen i nigeriabåtsaken, samt over 4 millioner kroner i inndragning og erstatninger.

Rettssaken mot den tidligere orlogskapteinen i Forsvarets logistikkorganisasjon, Bjørn Stavrum, startet i Oslo tingrett i slutten av februar og pågikk fram til tirsdag denne uka. Stavrum er tiltalt for korrupsjon, underslag, økonomisk utroskap, tyveri og brudd på eksportloven i forbindelse med salget av sju utrangerte marinefartøyer til paramilitære i Vest-Afrika.

Statsadvokat Jens H. Bachke la ned påstand om at Stavrum dømmes til fire års fengsel. Økokrim mener også at tiltalte må dømmes til å tåle inndragning av drøyt 1 million kroner, samt til å betale over 2,7 millioner kroner i erstatning til Forsvaret og over en halv million kroner i erstatning til stiftelsen KNM Narvik.

Da rettssaken startet 28. februar, nektet Stavrum straffskyld for korrupsjon, underslag og økonomisk utroskap, men innrømmet tyveri av en propell og aksling og delvis straffskyld for tyveri av skipskrybber.

Økokrim mener Stavrum har korrupte forbindelser til det britiske selskapet CAS Global, som fungerte som mellommenn. "Forholdet ansees som grovt fordi han var offentlig tjenestemann og fordi handlingen har gitt betydelig økonomisk fordel", heter det i tiltalen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media