Økokrim krever ubetinget fengsel for ulvejegere

Alle bør også miste jaktretten, mener aktor.

LOKAL ULV: En ulv fra Slettåsreviret i skogene mellom Elverum og Trysil. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
LOKAL ULV: En ulv fra Slettåsreviret i skogene mellom Elverum og Trysil. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Økokrim vil at alle de seks jegerne som er tiltalt for ulovlig ulvejakt, skal sone fra seks måneder til to år i fengsel. Alle bør også miste jaktretten i tre til fem år, mener aktor.

En 48 år gammel mann blir av Økokrim beskrevet som hovedmann og initiativtaker til en felles jakt på tre ulver 15. februar i fjor. Foruten denne saken skjøt han en ulv en måned senere da han drev revejakt på åte, og aktor mener mannen må sone to år i fengsel samt at han må miste jaktretten i fem år.

Når det gjelder de fem andre tiltalte, bør én dømmes til en straff på ett år og seks måneder, to til fengsel i ett år og tre måneder, én til ti måneder i fengsel og én til seks måneders fengsel. Alle bør dømmes til å miste jaktretten i fem eller tre år, mener Økokrim.

Påstanden ble lagt ned i Sør-Østerdal tingrett mandag ettermiddag. Saken er historisk i norsk sammenheng. Aldri tidligere har påtalemyndigheten greid å reise en sak mot det de mener er et organisert miljø som driver målrettet jakt på ulv i fredningssonen. Statsadvokat Tarjei Istad brukte hele dagen på å argumentere for det Økokrim mener er riktig reaksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.