<strong>LOKAL ULV:</strong> En ulv fra Slettåsreviret i skogene mellom Elverum og Trysil. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
LOKAL ULV: En ulv fra Slettåsreviret i skogene mellom Elverum og Trysil. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

Økokrim krever ubetinget fengsel for ulvejegere

Alle bør også miste jaktretten, mener aktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Økokrim vil at alle de seks jegerne som er tiltalt for ulovlig ulvejakt, skal sone fra seks måneder til to år i fengsel. Alle bør også miste jaktretten i tre til fem år, mener aktor.

En 48 år gammel mann blir av Økokrim beskrevet som hovedmann og initiativtaker til en felles jakt på tre ulver 15. februar i fjor. Foruten denne saken skjøt han en ulv en måned senere da han drev revejakt på åte, og aktor mener mannen må sone to år i fengsel samt at han må miste jaktretten i fem år.

Når det gjelder de fem andre tiltalte, bør én dømmes til en straff på ett år og seks måneder, to til fengsel i ett år og tre måneder, én til ti måneder i fengsel og én til seks måneders fengsel. Alle bør dømmes til å miste jaktretten i fem eller tre år, mener Økokrim.

Påstanden ble lagt ned i Sør-Østerdal tingrett mandag ettermiddag. Saken er historisk i norsk sammenheng. Aldri tidligere har påtalemyndigheten greid å reise en sak mot det de mener er et organisert miljø som driver målrettet jakt på ulv i fredningssonen. Statsadvokat Tarjei Istad brukte hele dagen på å argumentere for det Økokrim mener er riktig reaksjon.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer