Økokrim mener hasjkonge hjalp oljetopp: Sporet skjulte penger hit

Mener nordmann i sveitsisk selskap var bindeledd.

HAR FULGT PENGENE: På denne adressen i Genève ligger kontorene til både forvaltningsselskapet Profilgest og den sveitsiske advokaten Claude Tournaire. Hit mener Økokrim at de har fulgt pengene i saken der den profilerte finansmannen Hans Eirik Olav er tiltalt for hvitvasking og grov økonomisk utroskap. Foto: Julien Gregorio / Dagbladet
HAR FULGT PENGENE: På denne adressen i Genève ligger kontorene til både forvaltningsselskapet Profilgest og den sveitsiske advokaten Claude Tournaire. Hit mener Økokrim at de har fulgt pengene i saken der den profilerte finansmannen Hans Eirik Olav er tiltalt for hvitvasking og grov økonomisk utroskap. Foto: Julien Gregorio / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/GENÈVE (Dagbladet): Ved bryggekanten i Genève ligger kontorene til finansselskapet Profilgest. Hit mener Økokrim at de har fulgt pengene i saken der tidligere styreleder i Thule Drilling, Hans Eirik Olav, er tiltalt for hvitvasking og grov økonomisk utroskap.

Økokrim mener Olav tappet Thule for 36 millioner kroner, og at investoren Gjermund Erik Cappelen hjalp Olav med å stikke vekk Thule-pengene. Cappelen er mannen som i politiavhør har erkjent smugling av over 450 kilo hasj til Norge, i saken der politioverbetjent Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon.

- Vi har fulgt pengestrømmen fra Thule, og mener at deler av disse midlene har gått gjennom dette selskapet, sier politiadvokat Elisabeth Harbo-Lervik i Økokrim til Dagbladet.

I Norge hadde den selverklærte hasjkongen Cappelen tilgang til store kontantbeløp.

- Vi mener vi kan føre bevis for at dette er gjort ved at Olav fikk kontanter i Norge, mot at det ble satt inn penger på en konto i Sveits, sier Harbo-Lervik.

Skreddersydde løsninger På sine hjemmesider opplyser Profilgest at de tilbyr sine klienter skreddersydde investeringsløsninger, at de opererer raskt og fleksibelt, og at de har et omfattende nettverk i den internasjonale finansverdenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer