Økokrim mistenker Flatland

Hallvard Flatland vil bli innkalt til nye avhør med Økokrim i forbindelse med hans konto i Monaco. Flatland er mistenkt for skatteunndragelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi gjør undersøkelser mot Hallvard Flatlands privatøkonomi. Vi vil særlig granske de skattemessige sidene, sier Anne Mette Dyrnes i Økokrim til Dagbladet.no.

Det betyr at Økokrim har åpnet en separat etterforskning mot Flatland, hans økonomi underøskes ukkke altså lenger som en del av Hamre-saken. Det er mulige lovbrudd fra flatland sin side som nå skal etterforskes.

Vurderer å droppe showet

Flatland trakk seg i går som programleder for TV2s nye lørdagsshow. TV2-sjef Kåre Valebrokk, som ikke ville si opp Flatland, vurderer nå å droppe hele showet.

- Vi har et kjempeproblem. Finner vi ikke den rette løsningen så er det et alternativ å droppe hele prosjektet, sa TV2-sjef Kåre Valebrokk på NRKs «Først og Sist» i kveld.

Mere trøbbel for Flatland

TV2 begynner å lete etter passende programleder-kandidater mandag, sa Valebrokk i programmet.

Det var kanalens egne avsløringer av Flatlands hemmelige kjøp av aksjer i selskapet som solgte fondsandeler til seerne av Flatlands program «Fredagsbørsen» som felte Flatland.

Men Flatlands trøbbel er ikke nødvendigvis over selv om han har trukket seg fra TV2. En ting er Økokriums etterforskning. Nå risikerer den handleglade aksjemannen Flatland søksmål.

Advokat Fridtjof Feydt sa i går kveld til Dagbladet at han på vegne av to klienter i går fikk i oppdrag å vurdere om TV-kjendisen har begått bedrageri i forbindelse med Globus TV-fond-saken.

Og i dag avslører VG at Flatland like før «Fredagsbørsen» gikk på lufta i 1998 så opprettet Flatland et eget selskap for handle med børsnoterte aksjer. Der handlet Flatland med aksjer som ble omtalt i «Fredagsbørsen».

Disse handlene var stikk i strid med avtalen med TV2, og stikk i strid med Flatlands egne løfter til seerne.

- Da kan jeg ikke stå på skjermen og snakke om Storebrand-aksjer, samtidig som jeg kanskje har kjøpt aksjer i forsikringsselskapet Storebrand samme dag, sa han.

Men det gjorde han altså.