Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økokrim mistenker Troms Kraft for grov korrupsjon

Dette går fram av et brev fra Økokrim til Oslo tingrett, skriver Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim innledet i september etterforskning av Troms Kraft etter å ha fått oversendt en granskningsrapport fra Troms politidistrikt. Økokrim har ikke sagt noe om mulige straffbare forhold.

Men i et utleveringspålegg fra Økokrim til Troms Kraft, som ble oversendt til Oslo tingrett i slutten av oktober, kommer det fram at Troms Kraft er mistenkt for grov korrupsjon, skriver Dagens Næringsliv.

I pålegget ber Økokrim om at sjefgransker Leiv I. Nergaard må utlevere en rekke opplysninger.

Tidligere Troms Kraft-sjef Oddbjørn Schei sier han ikke er kjent med Økokrims mistanke om grov korrupsjon.

- Som jeg har sagt tidligere: Hvis Økokrim ønsker, stiller jeg naturligvis opp på de spørsmål som måtte komme fra dem, men jeg er helt kjent med hva det skulle være, sier Schei.

Saken handler blant annet om ulovlig pengestøtte til Senterpartiet, kjøp av aksjer i Salten Kraftsamband og Nordkraft A/S, og engasjement av First House for å påvirke eierne under behandlingen av eierskapsmeldingen.

Styreleder Inge K. Hansen i Troms Kraft har overfor DN ikke vært tilgjengelig for kommentar. Men selskapets kommunikasjonssjef Lena Glosemeyer Fangel sier selskapet ikke er kjent med Økokrims opplysninger og uttaler på Hansens vegne at Troms Kraft ikke har noen kommentar.

Økokrim vil av hensyn til etterforskningen ikke kommentere saken, men legger til at brevet DN har fått tilgang på, er et taushetsbelagt straffesaksdokument. Økokrim gir uttrykk for at organet misliker at brevet nå har havnet i mediene.

(NTB)