Økokrim ønsker strengere straff for SAS

Når spionasjesaken mot Norwegian behandles i Høyesterett nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Økokrim vil ha strengere straff for SAS i industrispionasjesaken som behandles i Høyesterett i dag.

SAS ble i Borgarting lagmannsrett i oktober dømt til å betale konkurrenten Norwegian 4 millioner kroner fordi SAS uberettiget innhentet og brukte bedriftshemmeligheter fra Norwegian gjennom bookingsystemet Amadeus.

Økokrim vil imidlertid bøtelegge SAS med 8 millioner kroner.Lite erfaring Førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim har anket dommen på bakgrunn av paragraf 294 om uberettiget bruk av forretningshemmeligheter, og paragraf 145 om inntrenging i datasystem. Hun har tidligere uttalt at det er for lite praksis på dette området, og at de derfor synes det vil være interessant å få Høyesterett til å se på hvor høyt bøtenivået bør være.

- Denne saken har vært en kjempebelastning, både for selskapet og de enkeltpersonene som har vitnet. Vi mener at SAS ikke har gjort noe galt, sier kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS til NTB.

Norwegian har siden i fjor forberedt et sivilt erstatningskrav på flere hundre millioner kroner mot SAS i forbindelse med industrispionasjesaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer