Økokrim-razzia hos Senterpartiet

Mens politikerne var på julebord.

Liv Signe Navarsete, leder i Senterpartiet ( Sp ), fotografert på hennes kontor. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
Liv Signe Navarsete, leder i Senterpartiet ( Sp ), fotografert på hennes kontor. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Økokrim har vært på razzia på Senterpartiets kontor.

Samtidig som politikerne på Stortinget var samlet til julebord, gikk Økokrim til aksjon mot Senterpartiets lokaler et steinkast unna, skriver Klassekampen. Målet var naturlig nok å sikre bevis i partistøttesaken.

Økokrim gikk onsdag til etterforskning mot Sp for brudd på regnskapsloven etter overføringene av 700.000 kroner fra to kraftselskaper før valgkampen 2009.

Skattekrim også Men ifølge Dagens Næringsliv, som har rullet opp hele partistøttesaken i høst, har Økokrim allerede oppdaget flere forhold som det vil være aktuelt å trekke inn i etterforskningen.

Opplysninger som etterforskerne har funnet i Finanstilsynets gransking, åpner for at mulig skatte- og avgiftsunndragelse også blir undersøkt.

- Vi samarbeider med Økokrim fordi dette er en sak som kan ha mulige skattemessige og avgiftsmessige sider. Saken gjelder mulig overtredelse av regnskapslovgivningen og ligningsloven, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst til DN.

Fikk alt Razziaen onsdag kom som en stor overraskelse på partiledelsen i Sp. Økokrim hadde ikke noen ransakingsordre da de plutselig sto i resepsjonen i partilokalene, men etterforskerne skal likevel ha fått tilgang til alt de ba om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer