Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økokrim tiltaler person for grov skatteunndragelse

Skal ha unndratt formue og inntekt i flere år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Økokrim har tatt ut tiltale mot en nordmann de mener har unndratt 135 millioner kroner i inntekt og en formue på 350 millioner kroner fra beskatning.

Det fremgår av tiltalen at Økokrim mener tiltalte er bosatt og skattepliktig i Norge. Inntekten og formuen omfattet av tiltalen gjelder perioden 2005 til og med 2013.

Politiadvokat Elisabeth Frankrig i Økokrim ønsker ikke å gå i detaljer, men sier saken kom fra skattemyndighetene i 2013 og at etterforskningen mot tiltalte er en av flere saker Økokrim etterforsker.

- Personen har oppgitt å bo på Kypros, men vi mener han er skatteyter til Norge og derfor skulle ha oppgitt inntekt og formue til skattemyndighetene, sier hun til Dagbladet

Saken er etterforsket i samarbeid med kypriotisk politi etter anmodning fra norsk politi.

- Det har vært få spor å gå etter i Norge, sier hun.

Hun opplyser at personen som nå er tiltalt har ment seg bosatt på Kypros og ikke i Norge og derfor ikke har opplyst om sine inntekter og formuesforhold.

Skattemyndighetene er derimot av en annen oppfatning og av den grunn har Økokrim etterforsket forholdet. Inntekten på 135 millioner kroner og formuen på 350 millioner er beregnet for årene fra 2005 til 2013.

Mannen er oppført med en forretningsadresse i England, og i engelske selskapsregistre er han oppført som bosatt på Kypros.

Ifølge tiltalen skal han ha hatt bankkontoer på Kypros, i Sveits og i Storbritannia. I 2008 skal han ha hatt over 80 millioner kroner stående på kontoene.

I tiltalen, der påtalemybdigheten går igjennom mannens inntekter og formue år for år, går det fram at mannen blant annet tjente over 53 millioner kroner i 2011.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media