GRANSKET: Konsernsjef Eivind Reiten (f.v.), styreleder i Hydro Terje Vareberg og advokat Jan Fougner på pressekonferanse i selskapets lokaler i Oslo, i forbindelse med at resultatet av granskningen av Hydros tidligere oljevirksomhet i Libya og konsulentavtaler knyttet til selskapets internasjonale olje- og gassvirksomhet tidligere på dagen ble presentert for Økokrim.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
GRANSKET: Konsernsjef Eivind Reiten (f.v.), styreleder i Hydro Terje Vareberg og advokat Jan Fougner på pressekonferanse i selskapets lokaler i Oslo, i forbindelse med at resultatet av granskningen av Hydros tidligere oljevirksomhet i Libya og konsulentavtaler knyttet til selskapets internasjonale olje- og gassvirksomhet tidligere på dagen ble presentert for Økokrim. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Økokrim uten konklusjon i Libya-saken

Fikk granskingsrapportene av Hydro for tre måneder siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre måneder etter at Økokrim fikk oversendt granskingsrapportene av Hydros engasjement i Libya, er det fremdeles uavklart om korrupsjonspåstandene skal etterforskes.

- Vi har ikke bestemt om det skal settes i gang etterforskning, men har saken fremdeles til vurdering, er den knappe kommentaren fra kommunikasjonsrådgiver Mie Skarpaas i Økokrim til NTB.

To uavhengige granskninger som avdekket at Hydro utbetalte tilsvarende 60 millioner kroner på en korrupsjonslignende måte til sin kontakt i Libya i 2000 og 2001, ble oversendt til Økokrim i fjor høst. De to rapportene konkluderer ulikt på om Reiten var informert om avtalene eller ikke.

Det er førstestatsadvokat Trond Eirik Schea i Økokrim som vurderer om de to rapportene inneholder beviser for om det er gjort noe ulovlig.

(NTB)