Økokrim vurderer admiralsaken

Politiet i Bergen avventer råd fra \'høyeste\' hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Økokrim og Regjeringsadvokaten skal tirsdag møte ledelsen i Forsvaret for å drøfte om mistankene mot den permitterte kontreadmiralen Atle Torbjørn Karlsvik skal behandles som noe mer enn en personalsak. Et møte mandag mellom Forsvaret og politiet i Bergen ga ingen avklaring av om det økonomiske misligholdet Karlsvik er mistenkt for også blir en politisak.

-Forsvarsstabens avdelingsdirektør for personalsaker, Johan Wroldsen, blir forsvarets representant i møtet tirsdag, sier pressetalsmann Geir Anda til Dagbladet.no. Politiet ba om å bli orientert etter at Karlsvik fredag ble permittert fra sin ferske stilling som sjef for fellesstaben i Forsvarsstaben.

Politiadvokat Kaare Songstad ved Hordaland politidistrikt sier til NTB at politiet foreløpig bare har gjort enklere undersøkelser. Det var i helgen at politiinspektør Gunnar Fløystad sa politiet ville vurdere gransking på eget grunnlag.

Karlsviks advokat Dag Steinfeld har gått langt i å beskylde Forsvaret for forhåndsdømming av sin klient.

-Vi aner ikke noe mer om hva som skjer. General Arne Dalhaug i forsvarsstaben tar ikke telefonen. Nå har jeg sendt en mail til ham med kopi til forsvarssjef Sverre Diesen får å få vite konkrete anklager som kommer mot Karlsvik.

ØKOKRIM skal vurdere Forsvarets mistanker mot kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik